Publicerad den Lämna en kommentar

Tagged, Untagged och Native VLAN

För att kunna maximera hastigheten och öka säkerheten i nätverket behöver man oftast separera de anslutna enheterna från varandra med hjälp av olika VLAN.
Bilden visar hur man på ett smidigt sätt, med enkel utrustning kan separera IPTV, Gästnätverk och Kontorsnätverk från varandra trots att de fysiskt delar switchar med varandra.
Läs den här genomgången av hur VLAN fungerar för att få en inblick i hur det fungerar. https://networkdirection.net/articles/network-theory/taggeduntaggedandnativevlans/

Publicerad den Lämna en kommentar

Virusscanning av hemsidor

Här är ett verktyg för att analysera misstänkta filer och weblänkar. Verktyget kan upptäcka olika sorters malware

”Search VirusTotal’s dataset for malware samples, URLs, domains and IP addresses according to binary properties, antivirus detection verdicts, static features, behavior patterns such as communication with specific hosts or IP addresses, submission metadata and many other notions. Pinpoint files similar to your suspect being studied. Samples matching search criteria can be downloaded for further study.

Publicerad den Lämna en kommentar

Ubiquiti

Om du ännu inte kommit i kontakt med produkter från Ubiquiti är det dags nu.
Nu går det att få riktigt hög kvalitet och prestanda för en kostnad som är fullt jämförbar med prestandaprodukter för hemmabruk. För ett mindre till medelstort företag, eller en skola har man här produkter som fyller alla krav som ställs på tillförlitlighet, throughput och fjärrstryrning av IT-infrastrukturen.
Har du ett mindre företag med med någon/några anställda kan man börja i mindre skala, men med samma drift och övervakningsprogramvara (gratis) som sedan används när man utökar och skalar upp sitt nätverk. Har du behov av att kunna distansarbeta har routrarna full möjlighet till VPN-uppkoppling med RADIUS-autentisering. Behöver du ett gästnätverk går det enkelt att särskilja detta ifrån företagsnätverket, så att ingen obehörig kommer åt dina företagshemligheter.